Muskel-Meridian-Terapi

Muskel-Meridian-Terapi

Ved Muskel-Meridian-Terapi behandler man muskelsystemet, så det kommer i balance.

Muskelsystemet kan være påvirket af mange faktorer, så som skader efter et traume, dårlige arbejdsstillinger eller spændinger pga. den mentale tilstand igennem længere tid, det kunne også være kosten, for meget sukker (kulhydrater) gør at man kan få nedsat bevægelighed.

Ved Muskel-Meridian-Terapi går man ind og genaktiverer funktionsevnen mellem muskler, sener, indre organer og nervesystemet.

Ved Muskel-Meridian-Terapi angriber man ikke smerten, men afbalancerer i stedet muskellinierne, på den modsatte side af kroppen hvor muskel- og facie-systemer er spændt i kroppen, dette vil føre til en afbalancering i leddene. Dette gøres med manuelle tryk på udvalgte steder hvor musklen vedhæfter knoglen, for at løsne de blokerede områder og dermed mindske stress på både led og muskler.

Ved Muskel-Meridian-Terapi kan man ofte afhjælpe rygsmerter, den hyppigste årsag til langvarige rygsmerter er omkring rygsøjlen, hvor der er spænding i de inderste muskler omkring skelettet. Disse spændinger kan give skævhed eller rotation i ryg, skulder og bækkenparti. Mekaniske forstyrrelser, som slid og diskusprolapser, kan komme efter skader eller flere års spænding i disse muskler.

Man ser ofte at ryggens bagsidemuskler (antagonisterne) ikke trækker nok i forhold til forsidemusklerne (agonisterne), da de ofte er for spændte og dette skaber en ubalance. Isteret for at behandle der hvor smerten er, fx bagpå, behandler man den korte side, denne strækkes ud for at opretholde balancen, hvilket resulterer i at bagsiden (ryggen) ikke længere overtrækkes og der opstår balance på både forside og bagside, der opstår en stabilisering mellem for og bag. Ved behandlingen giver man et tryk for at regulere kommunikationen mellem antagonisten og agonisten via golgi-receptorerne, som er vedhæftningerne mellem muskel/sener og knogle, ved let tryk disse steder, gives der besked igennem rygmarven som går til hjernen og ligevægten indstilles.

Ved Muskel-Meridian-Terapi berøres nervesystemet, hvilket også har en dæmpende effekt på angst og stress. Når vores krop bliver stresset reagerer den med at spænde op. Har du nogensinde taget dig selv i at bide sammen, eller vågne med spændte kæber? Måske sover du også i fosterstilling? Det er en automatisk reaktion på, at kroppen er på overarbejde og at kroppen er udsat for psykisk og mental stress som i dag er et stort samfundsproblem. Hvis vores stressniveau er langvarigt, betyder  det at muskulaturen er i beskyttelses beredskab over længere tid, hvilket kan give en dårlig kropsholdning og smerter. Dette er en ond cirkel da man så sjældent kommer ned i den dybe parasympatiske søvn, der genopbygger kroppen. Her er Muskel-Meridan-Terapi helt fantastisk til at løsne disse stagnationer. Når ”stressmuskulaturen” løsnes, stimuleres det parasympatiske nervesystem, og det betyder at du igen kan give kroppen lov til at slappe helt af, og restituere bedre. Den onde cirkel bliver brudt.

Behandling komponeres ofte med akupunktur og posturologi, dette giver den mest optimale behandling i forhold til fejlstilling og smerte i bevægeapparatet.

Tilbud på Muskel-Meridian-Terapi kr. 350,-