Auriculomedicin

AURICULOMEDICIN (LYSTERAPI)

I forlængelse af auriculoterapien (øreakupunktur) udviklede Paul Nogier auriculomedicin. Han opdagede at visse sygdomme kun havde en delvis respons på auriculoterapien som han havde kortlagt tidligere. Baseret på sine tidligere erfaringer fra 50érne begyndte han at tage puls på sine patienter når han undersøgte deres ører. Han fandt ud af at når han rørte forskellige zoner i øret, var der variationer i pulsen.

Forskningen på pulsen blev udvidet og der blev testet mange former for stimulation (farver, magneter, forskellige stoffer, mm) det viste sig at kroppen er følsom overfor 7 frekvenser. Disse frekvenser anvendes både til diagnose og behandling hvor auriculomedicin er en refleksmetode baseret på ændringer i pulsen, når hud og øre bliver stimuleret.

Dr. Paul Nogier blev i 1996 indstillet til en Nobelpris for hans opdagelse af puls også kaldt VAS, men kort før modtagelsen af sin pris døde han. Han nåede at arbejde og undervise i 45 år med auriculoterapi og auriculomedicin. Hans søn Raphael Nogier er fortsat i hans fars fodspor og har fortsat forskningen indenfor behandlingsformen og indenfor farveterapi. I dag har flere behandlingsmetoder rod i auriculomedicin, fx chromoterapi, lysakupunktur og frekvensterapi.

Lysterapi kender vi allerede fra behandling for depression hvor der behandles med hvidt lys og det virker positivt, forudsagt af manglende dagslys.

Lysterapi kan også bruge på kroppen eller en kombination af lys på kroppen samt frekvens terapi på øret, og – eller nåle i øret. Ved lysterapi på kroppen hvor der benyttes en Theralight, belyses der på forskellige områder af kroppen med forskellige farvefiltre og bølgelængder, afhængig af hvilken lidelse patienten skal behandles for.

Modsat nåle, som er et fremmedlegeme for immunforsvaret, så opfatter immunforsvaret lyset og frekvenserne som en naturlig del af kroppen. Der er lavet talrige dokumentationer på behandlingen og lysterapi bruges både til børn og voksne  der ses rigtig gode resultater med behandlingsformen indenfor:

Stress, ADHD, Angst, Depression, Smerte, Fordøjelsesproblemer, Allergier, Hudproblemer, Hormonelle lidelser, Barnløshed, Forbier, Eksamensangst, Uro i kroppen, Søvnløshed og meget andet.