Chrometerapi

CHROMOTERAPI (LYSBEHANDLING)

ChromoTerapi også kaldt lysbehandling er oprindelig en gren af AuriculoMedicin hvor der bliver brugt nåle og frekvenser til behandling. Ved denne her type behandling benyttes kun farver og frekvenser med forskellige bølgelængder som trænger ind gennem huden. Teknikken benyttes ikke nåle, så behandlingsformen kan være et rigtig godt alternativ til dig, der har nåleskræk. Du vil derfor kunne få behandlet nogle af de samme gener som ved AuriculoMedicin uden at skulle komme i kontakt med nåle. Metoden bruges af læger psykologer, alternative behandlere, samt afprøvet på Riget for at afhjælpe angst, depression og træthed.

Behandlingen kan hjælpe dig af med nogle af de fysiske og psykiske udfordringer du møder i hverdagen. Farveterapi viser sig at være bedst til at reducere:

  • Depression
  • Søvnløshed
  • Angst
  • Psykiske trauma
  • Stress
  • Smerte

Behandlingen er udviklet af kendte læger og psykologer med tanken om, at vores nervesystem i huden optager de forskellige frekvenser der bliver sendt ud. Nervesystemet sender derefter besked ud til kroppens væv og organer om at behandle, alt efter de forskellige bølgelængder indenfor det synlige lys i farvespektret.

SÅDAN FUNGERER LYSBEHANDLING

Farverne har en påvirkning på hele vores krop, nervesystem og hormoner. Det er derfor en effektiv måde til at stabilisere vores fysiske og psykiske sundhed.

Når du påvirker kroppen med en specifik farve, giver du kroppen mulighed for at optage farven, uden at skulle igennem hele farvespektret. Det er kort sagt det samme, som at slukke for alle stemmer, undtagen én, i en talende folkemængde og du vil kun få den farve du lige præcis har brug for og den vil mætte dit system.

Den bedste måde at forklare hvordan lysbehandling fungerer, er ved at forestille sig, at alle farver har hvert deres sprog. Hver farve kan derfor kommunikere til bestemte dele af kroppen, og på den måde udføre forskellige helende opgaver.

Den blå farve er derfor heller ikke blot én blå farve, men et spektrum af forskellige nuancer. Hver nuance skal ses som en informationskilde, der både kan åbne, lukke, øge og dæmpe for dét, der skal arbejdes på.

Farverne er med til at genoprette balancen i vores emotionelle center i hjernen, også kaldet det limbiske system. Fra det emotionelle center, bliver traumer, stress og emotioner nemlig bearbejdet. Lyset og farverne går ind og hjælper processen på en blid og nænsom måde, man kander det også fra behandling med hvidt lys for depression, i dette tilfælde her benyttes bare enkelte farver og frekvenser og ikke hele spektret som ved det hvide lys hvor alle farverne er repræsenteret.

Under en lysbehandling vil du blive lyst på hele- eller dele af din krop, med udvalgte farver. Det kan også være særligt lys, på udvalgte punkter i øret, eller forskelligfarvet briller.

Farvefiltret briller

De forskelligfarvet briller er særligt effektive, da øjet er en rigtig god kilde til at sende beskeder direkte til hjernen. Du vil derfor kunne mærke en bevægelse eller følelse med det samme. Følelsen varierer fra person til person, og nogle vil derfor ikke bryde sig om det til at starte med. Du kan dog hurtigt mærke, at en stemning eller smerter enten nedsættes eller forsvinder helt på ganske få minutter.